Ανιχνεύοντας την επίδοση στην ελληνική εκπαίδευση

Συγγραφέας: Γίτσα Κοντογιαννοπούλου-Πολυδωρίδη , Ιωσήφ Σολομών , Γιώργος Σταμέλος

Εκδότης: Μεταίχμιο

Σειρά βιβλίου: Κοινωνιολογία - Πολιτική της εκπαίδευσης

Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό

Σελίδες έντυπου: 176

Έτος έκδοσης: 2000

Κωδικός ISBN-13: 978-960-375-130-4

Βάρος: 0.38 kg

Διαστάσεις: 17 Χ 24

17,25 €
με ΦΠΑ
Ποσότητα
Το βιβλίο συμπεριλαμβάνεται στη βάση συγγραμμάτων Εύδοξος (κωδικός βιβλίου: 24000). Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα, τα περιεχόμενα και το οπισθόφυλλο εδώ.

Η εκπαίδευση και η μάθηση στοιχείων των θετικών επιστημών θεωρούνται πλέον σημαντικός στόχος των εκπαιδευτικών συστημάτων στις σημερινές κοινωνίες.
Η Τρίτη Διεθνής Έρευνα για την Αξιολόγηση της Εκπαιδευτικής Επίδοσης στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες (Third International Mathematics and Science Study, TIMSS), που οργανώθηκε από τη Διεθνή Ένωση για την Αξιολόγηση της Εκπαιδευτικής Επίδοσης (International Association for the Evaluation of Educational Achievement, IEA), είναι μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες σχετικές εκπαιδευτικές έρευνες που έγιναν ποτέ. Σε αυτή την έρευνα, που διήρκεσε από το 1990 μέχρι το 1998, συμμετείχαν ερευνητικά κέντρα, ομάδες και επιτροπές ειδικών από 45 χώρες. Για πρώτη φορά εξετάστηκαν σε τόσο μεγάλη έκταση οι σχολικές γνώσεις, οι αντιλήψεις, οι διδακτικές πρακτικές και οι μαθητικές επιδόσεις, σε σχέση με το κοινωνικό και το εκπαιδευτικό τους πλαίσιο, στα Μαθηματικά και στις Φυσικές Επιστήμες που διδάσκονται στο δημοτικό, στο γυμνάσιο και στο λύκειο.
Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο μιας σειράς δημοσιεύσεων με θέμα την παρουσίαση και την ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας για την Ελλάδα. Στον παρόντα τόμο καταγράφονται τα πρώτα τεκμήρια και αποτελέσματα της έρευνας που αφορούν ιδιαίτερα το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, σε σχέση και με άλλα εκπαιδευτικά συστήματα του ευρύτερου «περιβάλλοντος» της χώρας.
Η έρευνα στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στο κέντρο ΙΕΑ στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, έως το 1996, και στη συνέχεια στο Ελληνικό Συντονιστικό Κέντρο ΙΕΑ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
978-960-375-130-4
100000 αντικείμενα

Ειδικοί αριθμοί αναφοράς